Over ons

Machinefabriek Bouwmeester is opgericht in 1954 door Dhr. Gerard Bouwmeester en was in die jaren actief als producent van veeg maaiboten voor waterschappen en groenvoorzieners. De boten van Bouwmeester werden verkocht over vele landen in Europa en stonden bekend als zeer betrouwbaar en effectieve machines op het gebied van wateronderhoud.

In zeventig en tachtiger jaren was Bouwmeester BV de grootste fabrikant van veeg maaiboten in Europa, nog steeds zijn er Bouwmeester boten in gebruik sommige al reeds 50 jaar oud. De laatste veegboten zijn geproduceerd in 2004, de heer Bouwmeester moest het daarna rustiger aan gaan doen vanwege een kwakkelende gezondheid en zijn reeds hoge leeftijd. Gerard Bouwmeester was echter niet te scheiden van zijn machinefabriek en bleef tot op het laatste moment werken aan zijn modellen veeg maaiboten, van overdracht kon dan ook geen sprake zijn.

In 2007 kwam Gerard Bouwmeester te overlijden en is het bedrijf verkocht aan BRC Holding Sappemeer B.V. met als doel het bedrijf voort te zetten onder de Bouwmeester naam. BRC Holding BV is een bedrijf van Bert Brondijk die zijn jeugd heeft doorgebracht bij Bouwmeester als vriend van de familie en vooral ook als hulpje van Gerard in de machinefabriek.

Na een uitvoerig marktonderzoek en een hieruit voortkomende zeer noodzakelijke upgrade van de bedrijfsactiviteiten is het bedrijf tegenwoordig een moderne machinefabriek met een ruim scala aan producten en activiteiten. Samen met nieuwe partners is Bouwmeester sinds 2010 opnieuw actief op het gebied van machinebouw en diverse andere activiteiten, en is sinds 2012 gevestigd aan de Molenraai te Sappemeer.