B-Flo

Bouwmeester BV is een bedrijf dat de B-Flo machine ontwikkeld heeft. B-Flo is een amfibisch maai- en veegwerktuig en onderscheidt zich van andere maai- en veegwerktuigen door uitstekend te presteren met onderscheidende producteigenschappen, zowel in het water als op het land. Werkzaamheden waarvoor de B-Flo wordt ingezet zijn onderhoud van vijvers, sloten, oevers, talud, meren en natuurgebieden.

Tegenwoordig zijn er veel waterpartijen die zeer ondiep zijn. Dit maakt dat het maaien met boten aanmerkelijk moeilijker, zo niet onmogelijk. Tijdens de ontwikkeling van de B-Flo heeft Bouwmeester rekening gehouden met dit probleem. Op ondiepe watergebieden kan de B-Flo rijdend zijn werk doen door middel van rups-aandrijving. Op dieper water wordt gebruik gemaakt van schroef-aandrijving. Dit geeft maximale stuwkracht en snelheid. Hierdoor is de B-Flo in waterpartijen zeer efficiënt inzetbaar.

De B-Flo heeft onderscheidend vermogen ten opzichte van andere maai- en veegmachines. Doordat de B-Flo breed inzetbaar is, kan met deze machine het werk gedaan worden waarvoor eerder meerdere vaar- of voertuigen nodig waren. Tevens is transport van de B-Flo erg eenvoudig, hiervoor kan gebruik gemaakt worden met aanhanger en B+E rijbewijs.

Dit maakt de B-Flo behalve flexibel inzetbaar tevens zeer kostenefficiënt.

Kenmerken

  • Kan op eigen kracht te water en vanuit het water op de oever rijden.
  • Ondiepe vijvers zijn geen probleem.
  • Doordat de B-Flo in hoogte verstelbare rupsaandrijving heeft, kan deze aangepast worden aan de gewenste situatie.
  • Vervoer over de weg met BE combinatie.

De werkzaamheden van de B-Flo bestaan onder andere uit het maaien van vegetatie met maaibalk. De B-Flo maait recht voor de machine, onder water of het talud van een watergebied. Het duwraam verzameld vervolgens de losgesneden vegetatie, om het maaisel op de oever te scheppen. De B-Flo is, naast schroefaandrijving, uitgevoerd met rupsaandrijving. De bediener van de B-Flo kan op deze manier zelfstandig te werk gaan zonder bijkomstigheid van een kraan. In moeilijk begaanbaar terrein maakt de B-Flo gebruik van haar beide aandrijvingen, om zo op elk terrein uit de voeten te kunnen. De werktuigconfiguratie kan naar de wens van de klant worden ingevuld.

Leverbaar

  • Met maaibalk
  • Met veegmes
  • Met duwraam

Auch zuschauen