Bouwmeester

Bouwmeester historie

bouwmeester vroeger foto 3

Bouwmeester BV is in 1956 opgericht en leverde in die tijd in grote getale producten en diensten aan de scheepswerven in noord Nederland. Een jaar later, in 1957, werd de eerste boot gebouwd. Van roeiboten tot aan (kleine) jachten en boten voor de binnenvisserij, langzamerhand werd de botenbouw bestempeld als core-business van de organisatie. In 1961 werd de eerste veegboot gebouwd. Door de jaren bleef de verkoop van veegboten stijgen, waardoor er nieuwe series op de markt gebracht werden.

In de jaren 70 en 80 had Bouwmeester BV nationaal 95% marktaandeel in zijn branche, met het gegeven dat organisatie ook internationaal allure kreeg. De toenemende interesse vanuit het buitenland kwam uit Duitsland, Frankrijk, Engeland en België. De hele ontwikkeling en bouw van boten werd en wordt nog altijd volledig door Bouwmeester BV gedaan, zonder daarbij afhankelijk te zijn van externe partijen. De heer Bouwmeester heeft, gelet op diverse omstandigheden (o.a. zijn leeftijd in combinatie met andere bezigheden), de rechten overgedragen aan de heer Brondijk en de heer van Kalsbeek. De beide heren willen Bouwmeester BV met de innovatieve, duurzame, kwalitatieve en prestatiegerichte B-Flo terugbrengen naar het niveau waar het thuis hoort: tussen de top spelers van de nationale en internationale amfibische werktuigen!

Beide ondernemers zien de toekomst zeer positief tegemoet. De nieuwe B-Flo is een gloednieuw model die is afgestemd op de wensen en behoeftes van de markt. Er zijn analyses gemaakt van de marktsituatie, het huidige productaanbod en de trends en ontwikkelingen op het gebied van deze amfibie machines. De machine is ontwikkeld op basis van kennis en expertise door specialisten gecombineerd met innovatieve en duurzame producteigenschappen.

Toekomstvisie Bouwmeester

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Waar concurrerende machines kwaliteit, duurzaamheid en constante oerdegelijke prestaties missen, bevat de B-Flo letterlijk een messcherp gebruiksvermogen. De nominatie voor de Park- en Tuintechniek Innovatie Awards 2011 heeft geresulteerd in erkenning van jaren voorbereiden en werken aan een machine met unieke eigenschappen.